Dag Bøe håper å kvalifisere seg til VM i orientering for døve som arrangeres i Stockholm etter sommeren. (Foto: Per-Einar Johannessen)
Dag Bøe håper å kvalifisere seg til VM i orientering for døve som arrangeres i Stockholm etter sommeren. (Foto: Per-Einar Johannessen)

Debuterte i NM og nå håper Dagfinn på VM-billett

Dag Bøe deltok 21. juni for første gang i et NM i orientering. Det skjedde under NM-veka i Trondheim der sprint stod på programmet.

- Jeg var nervøs, men følte likevel at jeg hadde roen i meg. Men det startet dessverre ikke så bra. Jeg greide å falle fra trappen allerede ved den første posten. Kompasset ble helt knekt og jeg fikk en solid smell i ribbein. Jeg valgte likevel å fortsette løpet uten kompass. Det er heldigvis ikke vanskelig i en sprint-distanse, forteller Bøe.

Om resten av løpet sier han:

- Jeg kunne ha gjort et par bedre veivalg, men sommervarmen gjorde at det «kokte» litt i toppen. Jeg glemte å stemple på post 16, selv om jeg var på riktig vei og løp forbi den, men hodet mitt var liksom fokusert på den neste posten. Det er fort gjort i «kampens» hete. Det ble disk på meg selv om jeg fullførte løpet, forteller Bøe.

- Jeg tror det er første gang at jeg er blitt disket i en sprint-distanse. Litt kjipt at det skulle skje i et NM, forteller han.

Varegg-utøveren hadde som mål å løpe under 20 minutter i NM.

- Og det klarte jeg! Selv om det ble disk, har NM-deltakelsen vært en fin opplevelse, forteller Bøe.

Han syntes det var nyttig å bli kjent med hvordan et større mesterskap fungerer, som blant annet det å være i et karantene-område.

- Det blir noe lignende i VM for døve i høst. Det arrangeres i Stockholm 29. august til 5. september. Jeg håper jeg blir tatt selv om det ble disk på meg i NM, forteller Bøe.