Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

- Ei spennende utfordring å lede døveidretten

Morten Dahl Sletten.jpg
Foto: Margareth Hartvedt

Morten Stahl Sletten har ledet Norges Døveidrettsutvalg (NDI) i snart fem måneder. I dette intervjuet blir du bedre kjent med 37-åringen fra Skedsmo og hans meninger om døveidrettens tilstand i Norge.

 

Sletten står som medlem av Oslo Døves Sportsklubb, og han har tidligere vært medlem av Trondheim DIL, Bergen DIK, Charlottenlund SK og Askøy FK.

- Hva er dine største prestasjoner på idrettsbanen?
- Å vinne døvemesterskap i futsal.

- Hvilke idretter har du vært med på før?
- Jeg har stort sett spilt fotball, men har også vært innom volleyball, skyting og friidrett.

- Er du aktiv i dag?
- Nei, dessverre.

- Du ble valgt til ny leder av NDI i oktober. Hvordan ser du på å lede NDI i Norge?
- Det er svært spennende og utfordrende å få lov til å være leder av døveidretten. Det er ikke bare døveidretten i seg selv som skal løftes, men også kjennskapen til den hos andre.

- Beskriv deg selv som person og leder?
- Jeg ser på meg selv som en tålmodig, inkluderende og samarbeidsvillig person med et glimt i øyet. Mye av det smitter nok over på lederstilen min.

- Hvordan ser du på framtiden til norsk døveidrett?
- Jeg ser lyst på fremtiden. Vi har mange gode frivillige der ute og flinke folk i utvalget, og vi skal samarbeide godt fremover.

- Hvordan skal norsk idrett få flere døve aktive?
- Først og fremst må folk få vite om oss. Mange hørselshemmede går integrert i vanlige skoler på hjemstedet sitt, og vet nok ikke at det finnes døveidrettsklubber eller et eget utvalg som jobber for hørselshemmede.

- Noen «hjertesaker» som du ønsker å jobbe spesielt med i valgperioden?
- Jeg ønsker å jobbe for at integrerte hørselshemmede får en inkludert idrettshverdag. Hvis vi skal ha nok av personer å rekruttere i fremtiden, må vi sørge for at de som allerede driver idrett ikke slutter.

- I siste Vinter-Deaflympics med fire norske deltakere, ble det to fjerdeplasser som beste resultat. Kan vi hevde oss i Deaflympics framover?
- Vi kan absolutt hevde oss i Deaflympics med et godt trenings- og konkurransegrunnlag. Vi har unge talenter som kan hevde seg fremover, og det er sikkert flere unge der ute som ennå ikke er fanget opp.